
Bangladeş vizesi sahibi olmak isteyen Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlarımız Güneş Vize Danışmanlık Hizmetleri merkezi ile vize işlemlerine başlayıp bütün vize işlemlerini son derece kolay ve hızlı bir şekilde halledebilir. Bangladeş ülkesi için vize işlemleri yapacak olursanız bu ülkenin diğer ülkelere göre bir takım farklı şarkıları olduğuna da göz atmanız gerekir. Çünkü bu noktada işin içerisine çok farklı bir toplum yapısı ve son derece farklı bir coğrafya giriyor. Hal böyle olunca da olmanız gereken bir takım aşıların da olacağını önceden belirtmekte fayda vardır. Yani uluslararası aşı karnesi bu ülke için vize şartları arasında yer alır. Zaten makalemizin İlerleyen zamanlarında da bundan söz edeceğimiz için şimdilik sadece belirtmekle kalalım ve Bangladeş vize işlemleri için neler yapmanız gerektiğini incelemeye başlayalım.
Bangladeş Vize Politikası
Bangladeş vize politikası olarak 12 Kasım 1987 tarihinden itibaren Türkiye Cumhuriyeti hususi, hizmet ve diplomatik pasaport sahipleri için 180 günlük bir zaman zarfı içerisinde 3 aya kadar serbest geçiş ve konaklama hakkı vermektedir. Ancak bulunma mahsus pasaport sahibi olan kişilerin mutlaka Bangladeş vizesi almak için işlem yapma zorunluluğu söz konusu olacaktır. Umuma mahsus pasaport sahiplerinin Bangladeş vizesi almak amacıyla yapacağı işlemlere göz atma şeklinde devam edecek olan bu makalemizde gerekli olan işlemlere girmeden önce ilk başta sizlere bir uyarıda bulunmamız da gerekir. Güvenlik açısından bu ülkede herhangi bir şehirden başka bir şehre geçmek için havayolu ulaşımı kullanmanız gerektiğini tavsiye edebiliriz.
Bangladeş Vize Randevusu
Bangladeş vize randevusu almak için internet üzerinden online bir giriş yaparak Bangladeş Dışişleri Bakanlığı ile iletişim kurmanız gerekiyor. Bangladeş ülkesinin dış temsilciliklerinde görev alan vize işleri birimi ile bu ana sayfa üzerinden bağlantı kurabilirsiniz. Aslına bakacak olursanız bu işlem son derece kolay bir işlemdir ancak yine de Güneş Vize tarafından yönlendirilmiş olan vize danışmanınız bu konuda da yardımcı olabilir.
Bangladeş vizesi için başvuruda bulunmak isteyen kişilerin yapması gereken ilk vize randevu işlemi aslında bakacak olursanız, Bangladeş vizesi ön başvuru işlemi olacaktır. Bangladeş vizesi ön başvuru formu doldururken nüfus cüzdanınızın da yanınızda olması ve buradaki bilgilerden yararlanmanız sizin için son derece faydalı ve ikinizi kolaylaştıracak olan bir yöntem olacaktır. Çünkü burada nüfus bilgileriniz ve bir takım şahsi bilgiler istenmektedir. Bu noktada Bangladeş dış temsilcilikleri bu ülkeye gidip gidemeyeceğinizle ilgili sizin hakkınızda fikir sahibi olur.
Bangladeş Vize İşlemleri İçin Hangi Belgeleri İstiyor?
Bangladeş vize işlemleri için hangi belgeleri istiyor sorusuna aşağıdaki maddeler de cevap verebiliriz.
- Bangladeş vize ön kayıt formu çıktısı
- Bangladeş vize talep dilekçesi
- 2 adet vesikalık fotoğraf
- Tam vukuatlı nüfus kayıt örneği
- Seyahat belgeleri
- Pasaport
- Uluslararası aşı kaydı
- Teminatlı seyahat sağlık sigortası poliçesi
- Banka hesap cüzdanı
- İş yeri belgeleri
Bangladeş ülkesine gidebilmek adına yapabileceğiniz işlemler yukarıda sıralanmış olduğu gibidir. Bu noktada vize danışmanınız her zaman için yanınızda olacağı için Bangladeş vizesi için yapmanız gereken her bir işlem son derece hızlı ve kolay bir şekilde yolunu bulacaktır. Bu belgelerden en önemli olanlarından bir tanesi, her zaman için bu tür ülkelere giderken gerekli olan aşıların yapılmış olduğuna dair belgelerdir. Bununla birlikte gerekli olan bütün belgelerin güncel olup olmadığından da emin olarak Bangladeş vize işlemlerini sona erdirebilirsiniz.
Bangladeş işlemleri için bu noktada önemli olan seyahat belgeleri ile ilgili açıklama yapacak olursak da seyahatin gerçekleşmesi adına giriş ve çıkış tarihi belli olan otel rezervasyonunun ücreti önceden ödenmiş olması gerekir. Bunun yanı sıra da Bangladeş ülkesine gitmek için tercih etmiş olduğunuz havayolu şirketinin gidiş ve dönüş biletlerinin de seyahat belgeleri olarak geçen belgeler olduğunu söylemek mümkün olacaktır. Bangladeş seyahat belgeleri için Güneş Vize Danışmanlık Hizmetleri Merkezi vize danışmanları bizzat işlem yapacaktır.
Bangladeş Hangi Vizeleri Veriyor?
Bangladeş hangi vizeleri veriyor konusu ile ilgili olarak bir değerlendirme yapmak gerekirse; Bangladeş’e gezmeye gelmek amacıyla bir seyahat planı yapan kişilerin sadece turistik amaçlı vize alması gerektiğini söyleyebiliriz. Bangladeş üzerinden de pek çok ülkeye gidilebileceği için bu tür bir seyahat gerçekleştirecekseniz transit geçiş vizesi alabilirsiniz. Bunun yanı sıra Bangladeş ülkesinin vermiş olduğu diğer vize türleri; Bangladeş ticari vize, kültürel vize, konferans vizesi, tedavi ve refakatçi vizesi, öğrenci vizesi ya da aile ziyareti vizesi gibi vize türleri olacaktır.
Bangladeş vize türleri arasında ticari amaçlı vize çok büyük bir önem taşır. Bu vize türü ile bu ülkeden ithalat ve ihracat için son derece önemli anlaşmalar yapılmaktadır. Bu sebepten dolayı da Bangladeş ticari vize işlemleri hususunda bir takım önemli belgeleri de bu noktada anlatmak gerekir. Bangladeş ticari vize için gerekli olan evraklar şu şekilde sıralanabilir;
- Antetli kâğıda firma sahibi tarafından yazılacak olan ticari vize talep dilekçesi
- Firma faaliyet dökümü raporu
- İmza sirküleri
- Resmi ticari sicil gazetesi fotokopisi
Bangladeş ticari vize evrakları içinde her biri ayrı bir önem taşır. Ve bunun yanı sıra yine aşı karnesi, pasaport ve benzeri pek çok evrak mutlaka yer alıp kapalı bir zarf içinde bulunmak zorundadır.
Bangladeş Vize Yenileme İşlemi
Bangladeş vize yenileme işlemi yapılırken bu işlemlerin vizenin geçerlilik süresine bağlı olarak yapılması gerektiğini belirtmekte fayda vardır. Eğer ki vize işlemleriniz esnasında teslim etmiş olduğunuz dosya içerisinde yer alan evrakların da günü geçmiş ise mutlaka güncelleme yapılması son derece büyük bir önem taşıyor. Ayrı yeten günü geçmese bile herhangi bir nüfus kaydı değişikliğini söz konusu olması halinde Bangladeş vize yenileme işlemi yapılması gerekir.
Bangladeş vize yenileme işlemi için de detaylı olarak Bangladeş vize başvuru belgelerinin aynıları tekrar alınmak zorundadır. Bunun yanı sıra belirtmekte fayda gördüğümüz bir diğer husus ise yenilemek istediğiniz vize hangi türdeyse o vizenin türünde bir yenileme işlemi yapılması gerekiyor. Yani tekrar farklı bir vize türü için Bangladeş vizesi yenileme işlemi yapmak gibi bir durum kurallar dâhilinde söz konusu değildir.
Bangladeş Vize İşlemleri Kaç Gün Sürüyor?
Bangladeş vize işlemleri kaç gün sürüyor ya da Bangladeş vizesi kaç günde çıkar gibi sorularınız için vize evrak hazırlık süresinde yapacağınız işlemlerin önceliklerine ve ne kadar sürede belgelere sahip olabileceğinize dikkat etmeniz gerektiğini tavsiye edebiliriz. Bu noktada Bangladeş vize talebinizin onay sürecini de göz önünde bulundurarak vize işlemlerinize 15- 20 gün önceden başlamanız gerektiğini de söyleyebiliriz.
Bangladeş vize talebi ile ilgili olarak konsolosluklarda herhangi bir yoğunluk söz konusu ise bu vize için hazırladığınız evraklar da bir o kadar uzun sürede incelenecektir. Genel olarak 5 iş günü ya da 10 gün sürebilir.
Bangladeş Vizesi Kaç TL?
Bangladeş vizesi kaç TL? Bu konuda vize türleri etkili olacaktır. Bu sebepten dolayı işlemleriniz için Güneş Vize ile irtibata geçiniz.